top of page

1ᵉ editie De 200 van Reijen

Zaterdag 30 September 2023 was het eindelijk tijd voor "De 200 van Reijen".

Dit was de eerste keer dat De klassieke Vespa fabriek een evenement organiseerde.

De rit van 200 kilometer zou de deelnemers eerst richting Turnhout sturen, vervolgens terug naar Tilburg vanwaar zij na een lunch richting Heusden zouden vertrekken. In Heusden werd de Bergsche maas overgestoken doormiddel van het veerpondje. Na een klein uitstapje door Gelderland zijn de deelnemers via de Biesbosch terug gereden naar de veerpond bij Dussen. Vanaf hier zijn zij terug gereden naar Rijen.


Op zaterdagochtend om 8:00 uur kwamen de eerste deelnemers aan in Rijen. Door de ochtend dauw was het nog vrij fris. Maar nadat de deelnemers zich aangemeld hadden konden zij zich opwarmen met een kop thee of koffie.


Na een korte briefing zijn de deelnemers om 10:30 in kleine groepen vertrokken. Omdat de route gereden werd aan de hand van een routeboekje, kreeg elke deelnemer een kniebord.

Op het kniebord konden zij dan vervolgens het routeboekje bevestigen.Doordat de route vooral in de ochtend nogal wat offroad paden bevatten was het voor de deelnemers goed opletten. Gelukkig is iedereen er zonder nat pak doorheen gekomen.

Onderweg konden de deelnemers 4 stempels verzamelen, 2 in de ochtendroute en 2 in de middagroute.De middagroute stuurde de deelnemers langs Heusden waar zij de Bergsche Maas overstaken. Na een klein uitstapje door Gelderland reden ze Brabant weer in waar zij via de Biesbosch terug reden naar het Capelse veer.Bij terugkomst in Rijen was daar het welverdiende avondmaal. Vooraf soep gevolgd door een lasagne en een lekker toetje. Dit alles bereid door Jan-Hein van Melis van Gastronomie Mobiel.We willen graag al onze vrijwilligers bedanken voor de hulp op 30 September.

Ook alle deelnemers bedanken we graag voor de fantastische dag en de leuke reacties.

Graag zien we iedereen weer bij de 2e editie van de 200 van Reijen.Comments


bottom of page