top of page
MMC_5299.JPG

Elektrische Vespa 50

Eind 2021 zijn wij begonnen met de restauratie van deze Vespa 50. Dit is een project voor ons zelf geweest. Aangezien er in Nederland steeds meer geluiden zijn over het weren van bromfietsen in de binnenstad, is het onvermijdelijk dat sommige mensen straks wellicht niet meer op hun geliefde oldtimer kunnen rijden. In sommige gevallen zou een elektrische aandrijving dan een oplossing kunnen zijn.

Hierboven is te zien hoe de scooter bij ons binnen kwam. Ernstig toegetakeld zullen we maar zeggen. We hebben de scooter volledig gestript waarbij zelfs het beenschild vervagen werd voor een nieuw exemplaar. Deuken zijn uitgedeukt en gaten welke niet in de scooter hoorde zijn dicht gelast. Vervolgens is de scooter gestraald en binnen 24 uur in de epoxy primer gezet.

Hier is te zien hoe de scooter er bij staat in de grondlak. De scooter is helemaal strak gezet en klaar om in kleur gespoten te worden. Voor het spuiten hebben we in deze scooter de vloer lijsten op maat gemaakt en de gaten geboord. Dit voorkomt schade bij het monteren wanneer de scooter gespoten is.

Bij deze Vespa 50 hebben wij er voor gekozen om deze te laten spuiten in de kleur Max Meyer 220 Blu Pavone.