top of page
Vespa Sprrint kilometerteller

Sprint 150

Oktober 2021 zijn wij begonnen met de restauratie van deze Sprint 150. De eigenaar van de scooter had deze al lang in zijn bezit. Zijn idee was om de scooter weer te laten herstellen en in een door hem gewenste kleur te laten spuiten. Bij een ander bedrijf was er ooit al een start gemaakt met de restauratie.

Hierboven is te zien hoe de scooter bij ons binnen kwam. De scooter was al eens door een ander bedrijf behandelt. Helaas was dit niet op een juiste manier gedaan.

In het beenschild van de scooter zat een vouw, waarschijnlijk heeft de scooter ooit schade gehad. Deze schade was echter niet heel erg netjes gerepareerd. De scooter was vervolgens al weer in de primer gespoten, over de oude verflagen heen. Op sommige plaatsen kwamen hele stukken verf los. Des te meer reden om de volledige scooter te laten stralen.

Nadat we de scooter hebben laten stralen is deze binnen 24 uur in de epoxy primer gezet. Dit voorkomt roestvorming op het kale metaal. De scooter is nu klaar om naar de spuiter te gaan.

Deze keer geen originele Vespa kleur. Onze klant wilde de scooter graag in de kleur British Racing Green II b22 gespoten hebben. In eerste instantie waren wij niet helemaal zeker hoe deze kleur zou uitpakken op een oude Vespa. Maar na het ophalen van de scooter bij de spuiter waren wij helemaal verkocht. Deze kleur staat perfect op deze Vespa sprint.